
Revoke 

 
Du skall spela ut ett kort i en spelad färg men av misstag lägger du i ett  
annat kort fast du har färgen som spelades ut. Detta kallas för en revoke.  
Tävlingsledaren skall tillkallas till bordet och ett domslut skall tas. 
 
 
 
Straff och domslut för en etablerad revoke 

När någon i det felande paret spelat i det följande sticket,  
bestraffas det genom att stick överföres till motståndarna enligt nedan 
 
 
Ett stick överföres om 
 
a. den felande spelaren vann revokesticket  
 
b. den felandes partner vann revokesticket  
 
c. den felande sidan vann ej revokesticket, men minst ett senare 

 
Ännu ett stick överföres om 
 
a. den felande spelaren vann revokesticket och den felande  sidan vann minst ett stick till  
 
b. den felandes partner vann revokesticket eller den felande sidan vann minst ett stick till och 
 dessutom den felande spelaren vann ett stick efter revokesticket med ett kort  
 han regelrätt kunde ha spelat i revokesticket  

 
Inget stick 
 
Överföres om den felande sidan varken vann revokesticket eller något senare stick 

 
Ytterligare stick 
 
kan överföras om den icke-felande sidan inte har fått  
tillräcklig gottgörelse jämfört med om revoken inte har ägt rum.  

 


