Nya boken ”Anno 1676” redan påbörjad!

Nya boken går framåt sakta men säkert. Den är påbörjad med 40 sidor. Den 17 januari tog det stopp då en tragedi uppstod i min familj då min broder dog i sviterna av Covid-19. Idag försöker hitta tillbaka till glädjen att skriva igen. Den dyker väl upp så småningom.
Jobbar ju heltid numera som IT tekniker och sitter redan 8 timmar framför datorn hela dagarna. Med all säkerhet kommer jag börja skriva igen under min semester i sommar. Kanske tar ledig en vecka i maj också för att skriva. Bokens handlingen utspelar sig i Halmstad och nu i Fyllinge, precis där slaget mot danskarna gick av stapeln 1676. Det var Karl den XI som regerade i Sverige vid den här tiden. Krig efter krig avlöste varandra under 1600 talets mitt. Efter att svenskarna hade blivit tillbakapressade av danskarna från Växjö hållet
går hans armé mot Laholm, där man sedan viker av och går mot Fyllinge i Halmstad där de vet att danskarna gör framryckningar mot Halmstad. Förlorar man slaget kommer Norge in från Norr och intar Göteborg och då är slaget om Sverige över. Vid en arkeologutgrävning stöter man på intressanta fynd. Boken handlar om släktforskning, där Per Karlsson dras in i en riktig mardröm som kommer ge honom huvudbry. Boken räknas vara klar till julen 2021. Researchen till boken är det som tar mest tid. Tänkte att det här skulle bli mitt bästa bok hittills, och för det krävs mer tid!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *