Musikern Michael

cambridge

Började redan som 10-åring med att spela på pappas gitarr. Det var Gubben Noa och andra lättare melodier. I 13-årsåldern jobbade jag på lov och helger på EPA och tjänade ihop till min första gitarr. Det blev en elgitarr som hette Duke. En Telecasterkopia. Åren gick och jag var med i olika band. Mitt eget band hette Black & White. Sedan Love Noise, Funklagret m fl. Detta var under åren 1977-1982.

Här kan du lyssna på alla mina låtar:
Alla låtar jag spelar på och har gjort

2001 flyttade jag ner till Halmstad. Blev kortvarigt med i ett band från Halmstad. Hade då inte spelat i ett band på över 20 år. Var för ringrostig och hoppade av.

Efter 3 års uppehåll från musiken denna gång gick jag 2004 med i Ljungbybandet Swedish Whistler. Vi spelade bl a i Liverpool och Cambridge och på festivaler i Sverige. Vi fick några riktigt bra år tillsammans innan vi skildes åt 2006.

Sedan 2007 kallade jag mig för Mr Suede.
Tog ett artistnamn. Skrev nu helt egna låtar och ville nu producera dom. Min första singel blev med låtarna The Beatlse On The Radio och We Know Where Mr Barrett Lives släpptes 2010. Mixade & mastrade låtarna hos Mats MP Persson i hans studio Tits & Ass i Halmstad. Skivan finns att köpa i hela Europa. Sök på CDON m fl.

Sedan 2010 gör jag bara låtar på svenska. Och en av dessa är låten Vid ett rödljus är tillägnad alla de som aldrig fick några barn. Min första låt på svenska någonsin faktiskt. Har med duktiga musiker på låten. Andreas Grimsbo på keyboard, Halmstadsfödde Per Thornberg på sax, Micke Ajax trummor m fl. Låten mixade och mastrade jag själv hemma i min studio.

Mina planer för 2014 var
att spela in en översatt engelsk låt till svenska. En artist som jag provade på var Ryan Adams. Första låten ut i mars 2014 var min favoritlåt av honom den heter Lucky You (Är du lycklig nu) och är en laidbacklåt. Blev klar  i mitten av mars. Låten har jag spelat in hemma och jag spelar alla instrument. Sjunger och körar. Du hittar den under Covers.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *